Leertoren

Leertoren in de keuken - Benlemi leertoren
Montessori leertoren aan aanrecht

Leertoren – spelenderwijs zelfvertrouwen ontwikkelen

Nieuwsgierigheid, als mens hebben we dit allemaal. Het geeft een nieuwe inbreng op wat we doen en dat begint al vroeg. Kinderen willen graag alles weten. Denk maar eens aan de ‘ waarom ‘ fase. Waarom is dit, waarom is dat? 
Al vanaf kleins af aan is het belangrijk voor kinderen om er bij te zijn en om te ‘ helpen’ op hun manier. 
Een leertoren helpt hierbij in het proces en bij de ontwikkeling. 

 

Wat is de gedachte achter de leertoren?

Maria Montessori die de basis heeft gelegd voor de montessori methode, dat kinderen  het beste leren als je ze gewoon maar laat gaan. 
Ieder kind ontwikkelt zich immers op een andere manier, op enkele kernwaarden na die voor elk kind hetzelfde zijn. 

Een eigen ritme ontdekken en interesses geven plezier aan de ontwikkeling en het ontdekken van de wereld. Zelfstandigheid en alles ‘ zelf doen’ helpt hierbij. 

De basis van montessori is help mij het zelf te doen, hierdoor krijgt jouw peuter of kleuter door middel van de leertoren een kijkje in wat jij aan het doen bent en kun je ze op deze manier dingen laten zien die voor ons heel normaal zijn. 

Vid hälsokontrollen kommer du också att få möjlighet att prata om eventuella funktionsnedsättningar som du redan känner till eller som kan finnas levitra receptfritt – oavsett om de försämrar fysiska, psykiska eller intellektuella förmågor. Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att kommunicera när du ansöker om asyl kan du få den hjälp och det stöd du behöver. Att ha en funktionsnedsättning hindrar dig inte från att få uppehållstillstånd.

Het gebruik van de leertoren

Hoe leuk is het om mee te kijken als mama staat te koken, of als papa in de garage bezig is met zijn hobby. Hm oma die heeft nog wat naaiwerk liggen eens zien wat zij aan het doen is. 
Zelf handen wassen, allemaal dingen die door middel van een leertoren gestimuleerd kunnen worden. Ze kunnen er immers dan ineens zelf bij! 

 

 

Welke voordelen heeft een leertoren?

Het stimuleert ten eerste motoriek en evenwichtsgevoel, ze hebben daarnaast een positief effect op hoe ze zich verder ontwikkelen, want ineens kunnen ze het van een andere kant zien. 

Zeker in de keuken is het fijn om deze aan het aanrecht te plaatsen, handen wassen, groente schoonmaken, pasta roeren. En door deze, voor ons simpele handelingen, krijgt jouw kleintje al gauw door hoe het allemaal moet en krijgt hij dit vertrouwen om zelf te doen. 

Leertorens bij Kids-ware

Zijn van Benlemi, een Tsjechisch familie bedrijf die zich heel erg hebben ingezet op de Montessori methode, in hun artikelen. Niet alleen de leertoren maar ook de Pikler driehoek of de balanceer schommel. 

De prachtige leertorens zijn er in drie soorten en door hun leuke vormen zijn ze geschikt om er mee te spelen. De leertoren is al snel een bus of een leuke winkel waar dus ook nog eens uren speelplezier aan vast zitten. 

Wij mogen leverancier zijn van het merk voor de Benelux, door de grote diversiteit aan producten hebben wij geen voorraad maar verstuurd Benlemi zelf. De lijnen zijn wel kort, is er iets aan de hand dan kunnen wij dit snel opgelost krijgen. Een fijne samenwerking met fijne producten. 

 

 

Kinderen spelen met een leertoren
De waardering van www.kids-ware.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 135 reviews.